Het kaartspel patience

patience spelen
Patience spelen


Patience is een kaartspel wat door één persoon gespeeld kan worden. Patience is van origine een Frans woord wat in het Frans “geduld” betekend. Het zal dus noodzakelijk zijn om geduld te hebben om prijzen te kunnen winnen met patience. Meestal lukt het niet om een patiencespel uit te spelen. In de Engelse taal wordt Patience ook gewoon als Patience uitgesproken al wordt het in het Amerikaans ook wel Solitaire genoemd. Solitaire staat voor alleen. Patience is dus echt een kaartspel voor één persoon.

Klik hier om het patience kaartspel bij Stargames te spelen

kaartspel patienceIeder patiencespel worden de kaarten geschud zodat ieder spel uniek is, een spel duurt todat de patiencespeler volgens de spelregels niet meer verder kan of todat het patiencespel uitgespeeld is.
Bij patience is geheugen een erg belangrijke kwaliteit omdat het erg handig is om te weten welke kaarten al gespeeld zijn of niet.

Iedereen kent patience natuurlijk ook wel van de windows pakketten waar patience gratis standaard is bijgeleverd. Ook zijn er meerdere patience varianten die tegenwoordig meegeleverd worden op de computer namelijk : Spider Solitaire en Freecell. In Vista zien de patience varianten er stukken beter uit en zijn er meer mogelijkheden.

Het is niet helemaal bekend waar Patience vandaan komt maar men vermoed uit Frankrijk omdat de woorden officieel uit Frankrijk komen. Zo zou Napoleon ook al patience gespeeld hebben en zijn er zelfs patience varianten naar hem vernoemt. Op Onlinepatience kunt u in ieder geval informatie vinden over iedere soort patience variant.