Spider Solitaire

patience spelen
Patience spelen


Maak met spider solitaire zoveel mogelijk series kaarten van dezelfde soort (ruiten of klaver).

Spider Solitaire Speluitleg

In het spider solitaire spel bevinden zich 104 kaarten, want er worden per spel 4 pakken kaarten gespeeld waar enkel de ruiten en klaver soorten uit mee doen. Op het speelveld zijn 10 kolommen te vinden, bij het beginnen van deze solitaire spel zal op elke kolom al een stapeltje kaarten liggen.

Klik hier om je Online Patience te spelen tegen echte tegenstanders!

In het begin liggen er op de 10 kolommen al kaarten, dit zijn er 44. De rest, in totaal 60 kaarten, ligt op de afname stapel links bovenin. Er zijn in totaal 8 sorteer stapels, deze zal je bij het opstarten van het spel gelijk wel zien, want het doel van solitaire spider is om deze te vullen!

Klik hier om je gratis bij Stargames aan te melden

Het is de bedoeling om de spider solitaire kaarten in het spel te sorteren, zodat je hiermee een complete serie kan maken. Een complete serie met spider solitaire betekent dat je een serie van Heer tot Aas. Wanneer je een complete serie hebt dan zal deze serie automatisch naar een sorteer stapel geschoven worden en kan je verder gaan voor de volgende serie.

Sorteren van kaarten bij spider solitaire

Elke kaart die zichtbaar is kan bij spider solitiare gebruikt worden. Je kan hierdoor een serie vormen door dezelfde kaart soorten in een aflopende volgorde te sorteren. Je kan dus een klaver 5 op een klaver 6 leggen, een ruiten 8 op een ruiten 9 en zo door blijven werken tot je een serie voltooid hebt. Wel is het handig en eigenlijk ook wel logisch, om je kaarten zoveel mogelijk te sorteren voordat je ervoor kiest om nieuwe kaarten van de afneem stapel te nemen.

Je kan ook een andere kleur op een lagere kaart leggen, maar dan heb je wel het probleem dat je alleen de laatste kaart of, als er meer van dezelfde kaart soort op de stapel liggen onder de laatste kaarten, de laatste kaarten van de stapel verschuiven. Dit beperkt dus in grote mate je speel vrijheid en moet je alleen in het uiterste geval van nood toepassen.

Puntentelling bij Spider solitiare

Natuurlijk heeft elke aanbieder weer zo zijn eigen idee├źn, maar zigiz heeft een enorm leuk punten systeem voor je klaar liggen! Je krijgt namelijk, met een enorm leuk puntensysteem, een kans op een leuke aantrekkelijke beloning. Voor elke dichte kaart die je omdraait verdien je 20 punten en voor elke serie die je compleet maakt krijg je 50 punten voor!